Durat tukee John Nurmisen Säätiön työtä Itämeren hyväksi
Takaisin artikkeleihin

Durat tukee John Nurmisen Säätiön työtä Itämeren hyväksi

Durat on tehnyt vuodesta 2019 asti yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa puhtaan Itämeren puolesta. Olemme mukana tukemassa Säätiön työtä, koska olemme vaikuttuneita sen työn tuottamista tuloksista.


”John Nurmisen Säätiön tukijoukoissa mukana oleminen on luonnollinen jatke sille, että meille duratlaisille ympäristönsuojelu ja luontoarvoista huolehtiminen on keskeinen osa ydintoimintaamme ja arvojamme”, Duratin toimitusjohtaja Heikki Karppinen perustelee.


”Tehtaamme sijaitsee Rymättylän saarella Naantalissa, joten meri on tärkeä osa arkeamme”, Karppinen muistuttaa.


”Itämeri on ainutlaatuinen ja haavoittuva ekosysteemi uskomattomine historioineen. Me ihmiset olemme hyötyneet Itämerestä tuhansia vuosia, nyt on meidän vuoromme antaa takaisin. Durat paneutuu tuotannossaan kiertotalouden keinoihin ja resurssien tehokkaaseen käyttöön. Meillä on ilo jatkaa hyvää yhteistyötä”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engard toteaa.


Raita-penkki merellisissä väreissä


Olemme kehitelleet myös muutamia erikoistuotteita, joiden myynnistä osa menee aina säätiön työn tukemiseen.

Eeva Lithoviuksen Duratille suunnittelema Raita-penkki on saanut merellisen värin. Jokaisesta sini-valko-musta-vihreän penkin myyntitulosta lahjoitetaan 100 euroa John Nurmisen Säätiölle.

 

 

 

Duratin merihenkinen kuosi Itämeren hyväksi


Värivalikoimassamme on erityisesti John Nurmisen Säätiön ja Duratin yhteistyötä varten sävytetty väri 730JNS. Vaaleaa pohjaväriä pilkuttavat siniset tehostepilkut antavat kierrätysmuovista valmistetun Durat-komposiitin kuosille raikkaan merellisen ilmeen. Kyseisen kuosin myyntitulosta 10 prosenttia menee säätiön kautta Itämeren suojelutyöhön.

 

 


Bonus Pelasta pala Itämerta -nettikeräykseen

Duratilla on myös oma Pelasta pala Itämerta -tiimi. Durat maksaa lahjoitukselle 10 euron bonuksen, kun lahjoittaja tekee lahjoituksensa Durat-tiimin kautta John Nurmisen Säätiön

Pelasta pala Itämerta -nettikeräykseen.

 

John Nurmisen Säätiö - Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja


Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.

Säätiö on käynnistänyt 40 ympäristöhanketta, joista 34 on saatu valmiiksi. Hankkeissa vähennetään meren ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia.