Suunnittelijan valinta: Suunnittelija Lauri Johansson
Takaisin artikkeleihin

Suunnittelijan valinta: Suunnittelija Lauri Johansson

Helsinki Design Weekin baaritiski ja istuinmateriaalit materiaalit valittiin kestävin perustein

Vuoden 2023 Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka Merikorttelin ylimmän kerroksen raakaan teollisuustilaan toteutettiin näyttävä tapahtumatila. Sinne sijoittuivat Ulla Koskisen kuratoiman näyttelyn osastot ja Let Me Wine & HDW Stage, jossa järjestettiin tapahtuman tärkeimmät keskustelut.

 

 

Barin ja Stagen suunnittelusta vastasi Lauri Johansson, joka kertoi työstään seuraavasti:

Suunnittelusi lähtökohdat Let Me Wine & HDW Barissa?

"Meille oli tärkeää luoda Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikalle houkutteleva tila kohtaamisia ja keskusteluja varten. Halusimme luoda näyttävään tilaan rennon ilmapiirin, joka tukisi myös lavalla nähtävän mielenkiintoista asiasisällön seuraamista. Tilassa oli siis Let Me Wine & HDW Bar sekä HDW Stage. Viiden päivän aikana siellä järjestettiin monenlaisia juhlia, lanseerauksia ja keskustelutilaisuuksia."

Miten päädyit valitsemiisi materiaaleihin?

"Halusin suunnitella väliaikaisen tapahtumatilan, joka olisi purettavissa osiin ja täysin uudelleen käytettävissä. Purkujätteen minimoiminen on minulle tärkeää.

Suunnittelun keskiössä olivat Wienerbergerin harkkotiilielementit, joita hyödynsin kalusteiden (istuintasot, baaritiskit, penkit) valmistuksessa. Tiilet olivat helposti purettavissa ja uudelleenkäytettävissä tapahtuman jälkeen.

Etsin tiilelle kontrastista materiaaliparia, joka nostaisi kalusteiden laatuvaikutelmaa. Duratin komposiittien laaja värivalikoima ja materiaalin synteettinen luonne tarjosivat tähän erinomaisen mahdollisuuden. Valmistajan kotimaisuus ja materiaalin ekologisuus olivat myös keskeisiä tekijöitä valinnassa. Tapahtuman jälkeen kalusteissa käytetyt levyt purettiin ja toimitettiin valmistajalle jatkojalostusta varten."

 

 

Oletko näin jälkikäteen tyytyväinen ratkaisuihin?

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka kokonaisuus toimi niin käytännön tasolla kuin visuaalisestikin. Saimme kävijöiltä ja asiakkailtakin paljon ihastunutta palautetta, jota on kiva kuulla. Erityisen tyytyväinen olen myös siihen, että pyrkimys toteuttaa tilasuunnittelu kestävällä tavalla onnistui niin hyvin."

Millaista palautetta sait Let Me Wine & HDW Barin toteutuksesta?

"Baari ja tapahtumatila saivat erittäin positiivisen vastaanoton sekä kävijöiltä että yhteistyökumppaneilta. Moni kiinnitti huomiota siihen, kuinka suunnitteluun ja toteutukseen oli panostettu, vaikka kyseessä oli väliaikainen ratkaisu. Erityisesti kalusteissa käytetty materiaalikombo herätti kiinnostusta ja innoitti monia pohtimaan, miten samankaltaisia materiaaleja voisi hyödyntää eri yhteyksissä. Tämä vahvistaa, että projekti onnistui luomaan kiinnostavan ja vaikuttavan tilan, joka herätti ajatuksia ja keskustelua."

Mitä yleisesti haluaisit sanoa tästä projektista?

"Olen kiitollinen kaikille projektin osallistujille. Yhdessä saimme luotua Helsinki Design Weekille upean ja elämyksellisen tilan yllättävään lokaatioon. Tapahtumatila mahdollisti monia merkityksellisiä kohtaamisia ja toivottavasti toi uusia näkökulmia keskusteluun kestävän tilasuunnittelun mahdollisuuksista."